Kehystyspalvelut Espoonlahdessa

Painotöiden lisäksi olemme monipuolinen kehystysliike, teemme kaikki kehystykset ja taulujen korjaukset. Laaja valikoima huolella valittuja kehyksiä konservoivilla materiaaleilla - aina ystävällinen palvelu.

Kehystys on sijoitus, johon kannattaa panostaa

Oikein valittu kehys parantaa taideteoksen ulkonäköä varastamatta kuitenkaan pääosaa. Joissakin tapauksissa oikein toteutettu kehystys on jopa välttämättömyys, jotta teos säilyisi mahdollisimman alkuperäisenä. Tällaisia taideteoksia ovat esimerkiksi grafiikat, akvarellit, hiilipiirrokset ja erilaiset liitupiirrokset. Nämä teokset suojataan aina lasilla. Myös käsityöt, kuten ristipistot ja kanavatyöt, kehystetään usein lasin kanssa, jotta työ ei pölyty.

Öljyvärimaalauksissa kehystäminen on teknisesti yksinkertaisimmillaan , koska maalauksia ei juurikaan päällystetä lasilla.

 Hyvä kehystys korostaa teosta ja tuo esiin sen ominaislaadun aikaa kestäen ja arvonsa säilyttäen.

Kehystämme ammattitaitoisesti mm. kaikki maalaukset, julisteet ja valokuvat sekä tietysti erilaiset todistukset tai peilit. Korjaamme myös tauluja.

Käytämme aina laadukkaita materiaaleja, jotka ovat näyttäviä ja suojaavat teosta. Kehystyksessä käytetään vain happovapaita ja konservoivia paspiksia ja taustapahveja, jolloin ne eivät itse muuta muotoaan ja mahdollisesti vahingoita teosta. Myös käyttämämme taustan pölysuojateippi on happovapaata ja turvallista.

Vanhojen kuvien digitaalinen retusointi

Onko vanha kuva naarmuuntunut, haalistunut tai jotenkin muuten vaurioitunut? Ei hätää, voimme digitoida kuvan uuteen ja jopa alkuperäistä parempaan loistoonsa. Voimme tulostaa kuvan erilaisille materiaaleille, kuten maalauskangasta muistuttavalle canvas-kankaalle, valokuvapaperille tai täysin mattapintaiselle paperille.

Olemme korjanneet onnistuneesti jopa täysin revenneitä kuvia, joissa osa paloista on ollut vielä tarttuneena lasiin kiinni. Teemme myös vanhojen valokuvien retusointia ja suurennuksia monenlaiselle materiaalille. Kuvan digitoimisessa käytämme joko korkealaatuista skanneria tai valokuvaamme sen studiollamme. Kun kuva on digitaalisessa muodossa, sille voidaan tehdä lähes kaikenlaisia korjauksia.

Voimme kehystää lähes mitä vain
 • Akvarelli-, guassi- ja pastellimaalaukset
 • Kartat
 • Todistukset
 • Keräilyesineet
 • Käsityöt ja tekstiilit
 • Pelipaidat ja -kengät
 • Peilit
 • Vinyylilevyt ja CD:t
 • Sekatekniikoilla tehdyt työt
 • Valokuvat, julisteet, painokuvat
 • Öljy- ja akryylimaalaukset
Mitä kehystys sitten maksaa ja mistä hinta koostuu

Kehystyksen hinta koostuu pääasiassa käytettävistä materiaaleista ja niiden määrästä. Mallistostamme löytyy kattava valikoima eri kehyslistavaihtoehtoja, sekä passepartout-kartonkeja. Taustapahvin lisäksi löytyy myös tarrataustaa, jolla kuva voidaan suoristaa kunnolla. Tarvittaessa voimme myös liimata ja pohjustaa valokuvan 3M:n valokuvaliimalla taustapahviin.

Kehystykseen valittu lasi vaikuttaa sekä lopputulokseen että hintaan. Valikoimissamme on perinteisen kirkkaan lasin lisäksi valoa heijastamatonta ja lähes näkymätöntä 70% UV-suojalasia.

Kysy lisätietoja tai tule käymään liikkeessämme Espoonlahdessa, niin katsotaan yhdessä mitkä kehykset sopivat parhaiten. Kehystää voi lähes mitä vain ja olemmekin kehystäneet mm. kaikenlaiset maalaukset, julisteet ja painotyöt, kukat ja käsityöt, tekstiilit ja pelipaidat, kartat ja peilit, LP-levyt ja käsityöt.

Tuodessasi kehystettävän teoksen liikkeeseen, katsomme yhdessä mikä kehys siihen sopii parhaiten. Kuuntelemme toiveitasi ja budjettiasi, että saadaan teokselle paras mahdollinen kehystys. Teoksesta ja sen kehystystavasta riippuen pääset valitsemaan kehysten ohella myös mieluisimman aukkopahvin ja lasin. Oheisesta kuvasta näet pikaesittelyn kehys- ja aukkopahvivalikoimastamme.

Valikoimissamme on n. 200 erilaista kehystä, 30 eri paspissävyä (aukkopahvi) ja laseina saatavilla kirkasta sekä näkymätöntä uv-suojalasia. Vaihtoehtoiseti myös kirkasta akryylipleksiä tilauksesta. Pingoitamme myös maalauksia, sekä pohjustamme kuvat tarpeen mukaan. Liikkeen studiossa voit samalla vaikka uusia passikuvasi ja teettää kuvistasi lähes minkä tahansa kuva- tai sisustustuotteen.

Kehystyspalveluiden esite

Öljyvärimaalaus viimeistellään kehyksellä

Mikäli teos on valmiiksi pingoitettu kiilakehyksiin tarvitsee vain valita teokseen sopiva kehys.

Jos maalaus on hankittu pelkkänä kankaana, valitaan ensin kehys ja taidekehystäjäsi suorittaa pingottamisen ennen kehystystä.

Akvarellit, pastellit, grafiikat ja valokuvat kehystetään lasin alle

Teos päällystetään aina lasilla, mutta siten ettei se kosketa suoraan itse työtä.

Kehyksen lisäksi asiakas valitsee teoksen ja lasin väliin sijoitettavan aukkopahvin (passepartout-pahvi, puhekielessä paspa- pahvi), joita löytyy lähes kaikkia mahdollisia värisävyjä.

Jos paspartuuria ei tule, teoksen ja lasin väliin laitetaan ns. korotuslista, jottei lasi kosketa itse teosta.

Teoksen taakse laitetaan suojapahvi, joka pitää teoksen suorana ja sileänä, mutta samalla suojaa sitä pölyltä ja kosteusvaihteluilta.

Valokuvat voidaan myös suojalaminoida lasin sijaan. Silloin niihin ei tule paspista. Saatavilla pehmeän tuntuinen soft touch tai kiiltävä laminointi. Laminointirullan leveys on 42cm, pituudella ei ole rajaa.

Esineet vitriiniin

Periaatteessa melkein mitä tahansa voi kehystää, kunhan se mahtuu kehyksen sisään. Tämän hetkisessä valikoimassa korkeimpaan kehykseen mahtuu 2cm paksu teos. Jos kehyksiä laittaa kaksi päällekkäin, mahtuu tällöin 4,5cm paksu teos kehyksen sisään.

Lapsen ensimmäiset vaatteet, pelipaita, vanhan LP-levyn, kukkia, vuoden aikana talteen kerätyt viinipullon korkit, tärkeitä matkamuistoja tai vaikkapa vanhoja työkaluja.

Esineiden kehystämiselle ainoan rajoituksen asettaa niiden paksuus (mielellään alle 2 tai 4cm kehystystavasta riippuen). Esineille tehdään kehystys ja useimmiten nekin suojataan lasilla pölyyntymistä vastaan. Aina voi käydä kysymässä, onnistuisiko kehystäminen haluamallesi esineelle. Keksimme kyllä ratkaisun hankalaankin tapaukseen.

Käsityöt ja niiden kehystäminen

Käsityöt kannattaa tuoda kehystysliikkeeseen kankaina, niiden pingoittaminen kotioloissa on melko hankalaa ilman asianmukaisia välineitä.

Käsityöt kehystetään samaan tapaan kuin akvarellit ja grafiikat, jotta teos ei pölyttyisi. Käsitöiden kohdalla vaatimus pintalasista ei ole kuitenkaan säilymisen kannalta ehdoton.

Käsityö voidaan kehystää ilman lasiakin, taustapahville pingoitettuna ja kehystettynä. Pintalasi pitää silti käsityönkin kauniimpana huomattavasti kauemmin.